İstanbul Hakkında

Görkemli tarihi üzerine inşa edilmiş Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul; ticaret, finans ve turizmde parlayan bir uluslararası merkezdir.

Tarihi Mekanlar

Dolmabahçe Sarayı, Kız Kulesi, Galata Kulesi, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Çırağan Sarayı, Küçüksu Kasrı, Beylerbeyi Sarayı, Haydarpaşa Garı, Kapalıçarşı, Eyüp Sultan Camii ve Yıldız Sarayı İstanbul’un nefes kesici tarihi yapıları arasındadır.

Dolmabahçe Sarayı

Kız Kulesi

Galata Kulesi

Eyüp Sultan Camii

İstanbul'un Önemi

Türkiye’nin Ticaret, İş, Yatırım, Finans ve Turizm Başkenti: İstanbul

Türkiye ekonomisi, 2000’li yılların başında yakaladığı büyüme ivmesini artırarak sürdürmektedir. Ülkemizin sanayi ve üretim merkezi olan İstanbul, tarihsel zenginliği ve kültürel mirasıyla turizm için de vazgeçilmez bir şehirdir. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımları olan İstanbul Havalimanı, Osmangazi Köprüsü ve Kanal İstanbul gibi projelerle dünya çapında ilgi çeken İstanbul, milli gelirdeki artışın lideridir. Dünyanın birçok ülkesinden fazla olan nüfusu ve genç iş gücü sayesinde İstanbul, geleceğe yönelik büyük bir potansiyel taşımaktadır.

İstanbul, tarih boyunca Türkiye ekonomisinin geçirdiği tüm dönüşümlerde merkezi bir rol oynamıştır. Bu rol, şehrin yurtdışından gelen akımların Türkiye’ye giriş kapısı olması ve yurt içinde yaratıcılık, yenilikçilik ve girişimciliğin merkezi olmasıyla perçinlenmiştir. İstanbul, Türk ekonomisinde ticaret ve sanayi alanlarında önemli bir yere sahiptir.

Küresel Bir Köprü

İstanbul, Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayan stratejik konumuyla kültürel, siyasi ve ekonomik alanlarda önemli bir role sahiptir. Tarih boyunca İpek Yolu ve Baharat Yolu gibi önemli ticaret yollarının merkezi olan İstanbul, günümüzde de Pekin’den Londra’ya kadar kesintisiz bir ticaret yolu oluşturmayı hedefleyen “Bir Kuşak, Bir Yol Projesi” ile bu rolünü sürdürmektedir.

İstanbul, küresel bağlantıların kesişim noktasında yer almakta ve 4 saatlik uçuş mesafesiyle 1,6 milyar nüfusu ve 30 trilyon dolarlık küresel ticaret hacmini kapsamaktadır. Günlük mesainin dört saati Asya ülkeleriyle, altı saati ise Avrupa ülkeleriyle örtüşen bu özellik, İstanbul’u piyasalarda önemli bir aktör ve aktif bir iş merkezi haline getirmektedir.

200 milyon yolcu kapasitesi ile İstanbul Havalimanı, dünyada en fazla yolcuya ev sahipliği yapan havalimanları arasında “en çok gelişme kaydeden 2’nci havalimanı” unvanına sahiptir.